Lance Crow Dog

Collector's Pack Lance Crow Dog 6-7-8

 

Serge Perrotin, Jean-Marc Allais, Gaël Séjourné

Date de parution : maart 2022

59,00 €

TTC

Merci de créer votre compte ou de vous identifier comme utilisateur avant de mettre un article dans le panier d’achat

Met een extra A4-prent

30 genummerde exemplaren!

Exclusief voorbehouden voor de webshop van BD Must.

 

Lance Crow Dog 6-7-8 Eerste Druk

 

Lance Crow Dog is een halfbloed, een mesties. Niet vanzelfsprekend voor een FBI-agent!

Voor de politie is hij een indiaan. Voor de indianen is hij een blanke flik. Dus incasseert hij. 

Van beide kanten. Hij torst zijn melancholie en zijn existentiële twijfels in zijn eentje, tot zijn baas hem verplicht een team te vormen met de verleidelijke agente Helen Catwright. 

 

In deze indiaanse politiestrip contrasteren het geweld van een arrogant blank Amerika, de wrede en racistische realiteit voor de "natives" met de gevoelens van de twee hoofdrolspelers.

In deze albums vernemen we meer over Lances verleden door middel van flashbacks, onder meer over zijn deelname aan een van de laatste indiaanse opstanden in 1973 en zijn opa die voor de maffia werkt. Ondertussen ontwikkelt zich in deel 6 een intrige in Mexico met vermisten in Ciudad Juárez. In deel 7 verdwijnt een jonge Sioux-basketspeler na een match. Lance en zijn maatje Helen trekken op onderzoek, Helen in het indianenreservaat waar ze meer verneemt over Lances kindertijd. De verdwijning zou te maken hebben met een oude gebeurtenis van duizenden jaren geleden. In deel 8 verwachten Lance en Helen een kindje, maar dat geluk is kwetsbaar want het onderzoek dat Lance momenteel naar de schuldige van een diefstal voert, leidt naar de ontvoering van Helen. In dit laatste album nemen Séjourné en Perrotin afscheid van hun helden in een epiloog.

  • 3 hardcoveralbums van 48-48-56 pagina's in kleur,  formaat 23,5 x 32 cm
  • Met een A4-prent
  • Oplage: 400 exemplaren
  • Met een extra A4-prent • 30 genummerde exemplaren!